הורים למען האקלים
שיפודי טופו ברוטב בוטנים

מתכון של רוחמה למנגל של יום העצמאות
רכיבים:
300 גרם טופו קשה
ירקות לבחירה
לרוטב:
6 כפות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתוש
2 כפות סירופ מייפל
4 כפות רוטב סויה
2 כפיות משחת מיסו בהירה/1 כפית כהה
2 כפות שמן שומשום
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורד (אופציונלי)
הוראות הכנה:
מומלץ לייבש את הטופו בעזרת מגבת ולספוג את המים.
חותכים את הטופו לקוביות יחסים גדולות
מערבבים את כל רכיבי הרוטב
מערבבים את הטופו עם הרוטב ומניחים לילה במקרר לפחות
אפשר להכין את השיפודים על האש או על מחבת פסים
פוסטים אחרונים
הצג הכולקציצות טופו ברוטב עגבניות של יעל (באדיבות שרון יהושע) במג'ימיקס: 2 חבילות כוסברה, בצל גדול, 10 שיני שום- קוצצים . מוסיפים 2 חבילות טופו חתוכות לרבעים ( ממליצה על טופו פיקנטי של תנובה- הוא מגיע מתובל ב
ממרח קשיו של יעל: משרים כוס קשיו כשמונה שעות - בקערה עם הרבה מים מסננים, ושמים במעבד מזון: - את הקשיו המושרה - מכסים עם מים לכדי כשליש - 3.5 כפות מיץ לימון - חצי כפית מלח - כשלושה רבעים כפית שמרי בירה