• הורים למען האקלים

טופו פשוט וטעים

עודכן: 4 ביוני


המתכון של הטופו ממש פשוט, יש טיפה התעסקות עם המשרה אבל תראו שבפעם השניה זה כבר יהיה קלי קלות, וגם תוכלו לשנות תיבול על פי טעמכם.

1 . לוקחים חבילת טופו, חותכים לקוביות, ושמים בקופסה/קערה שיש לה מכסה הדוק.

2 . מוסיפים:

- כשליש כפית כורכום

- כחצי כפית אבקת קארי (אפשר כמון במקום בקארי, בערך שליש כפית, או לשלב)

- כשליש כפית חרדל

- פלפל שחור, חמישית /רבע כפית מלח (היזהרו ממליחות יתר, יש מלח בסויה..)

- 2 שיני שום בינוניות כתושות.

- שופכים מעל רוטב סויה ושמן זית ומערבבים. (אני עושה את זה לפי העין, נראה לי כרבע עד שליש כוס רוטב סויה מופחת מלח של קיקומן.) הרוטב של המשרה לא מכסה את כל הטופו, זה לא נורא, צריך להשרות לפחות חצי שעה במקרר ואפשר אפילו לילה, מדי פעם לנער שוב ולערבב.

3 . מחממים מחבת גדולה, מוסיפים את הטופו (יש במשרה כבר שמן אז אין צורך להוסיף). מוסיפים חופן קשיו טבעי ומשחימים קצת יחד, מערבבים מדי פעם. (כמה דקות). כשמשחים קצת, מוסיפים פחית חלב קוקוס ואפונה ירוקה (קפואה), נותנים לנוזלים לרתוח ומנמיכים את האש, ממשיכים לבשל כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.

בתיאבון!! 🍾

(בפעם הראשונה התיבול אולי לא יהיה מדוייק - היזהרו ממליחות יתר. אך לא נורא! בהמשך זה יהיה קל)

מומלץ להוסיף כשליש כרובית מפורקת לפלחים ומאודה מראש. ואפשר גם להוסיף אפונה סינית (לא חובה)

תהנו!


נ.ב אפשר להקפיץ את קוביות הטופו במשרה, כמו שהן, בלי רוטב וירקות, לילדים שלא חובבי חלב קוקוס וירקות...




בתמונה: טופו מוקפץ ללא רוטב קוקוס, יחד עם קינואה בקארי מהמתכון הזה

3 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

ממרח קשיו של ורד: משרים כוס קשיו כשמונה שעות - בקערה עם הרבה מים מסננים, ושמים במעבד מזון: - את הקשיו המושרה - מכסים עם מים לכדי כשליש - 3.5 כפות מיץ לימון - חצי כפית מלח - כשלושה רבעים כפית שמרי בירה