• הורים למען האקלים

קינואה וגזר ברוטב קארי וקוקוס זריז

עודכן: 4 ביוני

מתכון קינואה וגזר ברוטב קארי וקוקוס זריז שמכינה יעל לפי מתכון של סברינה פאודה-רולה


לאחרונה בנותיי גדלות ונפתחות לטעמים חדשים, כך שאני מרשה לעצמי להתנסות קצת יותר במטבח.

ניסיתי מתכון חדש מספר מקסים של סברינה פאודה-רולה, שבו מתכונים טבעוניים פשוטים ובריאים, שיכולים להוות מנה עיקרית משמחת וצבעונית. (ברשותי עותק של הספר באנגלית, שנקרא One-Pot Vegan). אני מביאה תרגום לאחד המתכונים בו, שיש ילדים שיאהבו ויאכלו, ואולי כאלה שלא. אך גם אם ברצונכם לבשל מנה קלה וחגיגית לארוחה משפחתית, שהמבוגרים יכולים לאכול במקום מנה בשרית, זהו מתכון מעולה שעונה על הצורך הזה. תהנו! שלכם, יעל


קינואה וגזר ברוטב קארי וקוקוס זריז (לפי מתכון של סברינה פאודה-רולה)

(הכמויות של המתכון המקורי הוגדלו ב 50%)


* 2 וחצי כוסות של דגנים מבושלים מראש

(בספר מציעים שילוב של קינואה, בורגול ואורז. אפשר לשלב כוסמת עם קינואה. אני בחרתי לבשל 1 וחצי כוסות קינואה עם כחצי כוס אורז לבן, עם 3 ורבע כוסות מים רותחים, קצת פלפל שחור טחון וכפית וחצי שטוחות של מלח, משך הבישול כרבע שעה לאחר ההרתחה).

* כ- 250 גר' גזר מגורר

* 3 גבעולי בצל ירוק

* 80 גר' אגוזי קשיו, מחוממים זמן קצר במחבת ללא שמן להשחמה קלה

* 1 כוס חלב קוקוס איכותי (כ-250 מ"ל)

* 1 ורבע כפית תבלין קארי הודי

* 1 כף רוטב סויה

* כ-30 גר' שבבי קוקוס מיובש (מאוד מומלץ לא לוותר עליהם, מוסיפים קראנצ'יות כייפית. נמצאים בחנויות פיצוחים)


אופן ההכנה:

מכינים מראש את הקינואה עם האורז בסיר.

מכינים מחבת עמוקה רחבה, מקפיצים כדקה את הבצל הירוק, הגזר והקשיו במעט שמן זית. מוסיפים את חלב הקוקוס, קארי וסויה, ושבבי הקוקוס ומערבבים. מוסיפים את הקינואה ומבשלים כחמש דקות. בתיאבון!

מצורפות תמונות במהלך הבישול ובסופו (5 דקות אח"כ)





13 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

ממרח קשיו של ורד: משרים כוס קשיו כשמונה שעות - בקערה עם הרבה מים מסננים, ושמים במעבד מזון: - את הקשיו המושרה - מכסים עם מים לכדי כשליש - 3.5 כפות מיץ לימון - חצי כפית מלח - כשלושה רבעים כפית שמרי בירה