• הורים למען האקלים

קציצות טופו ברוטב עגבניות

עודכן: 2 ביולי

קציצות טופו ברוטב עגבניות של שרון


(באדיבות שרון יהושע)


במג'ימיקס:

2 חבילות כוסברה, בצל גדול, 10 שיני שום- קוצצים .

מוסיפים 2 חבילות טופו חתוכות לרבעים ( ממליצה על טופו פיקנטי של תנובה- הוא מגיע מתובל בצ'לי אבל לא חובה) כף כמון, 2 כפות פפריקה וכפית מלח,

כוס שקדים טחונים (קמח שקדים) וכוס פירורי לחם (אפשרי פירורי לחם ללא גלוטן).

מעבדים במג'ימיקס עד לקבלת עיסה הומוגנית.


על תבנית רחבה מצופה בנייר אפיה - מכדררים קציצות בגודל כדור פינגפונג פחוס. מזליפים מעט שמן כך שכל הקציצות יקבלו שימון קל.

אופים בתנור ב180 מעלות כ45 דקות עד שהקציצות משחימות ונהיות יבשות וקרנצ'יות מבחוץ.


בינתיים מכינים רוטב:

בסיר רחב: רבע כוס שמן זית, כשמתחמם מוסיפים כ10 שיני שום קצוצות, 2 גזרים חתוכים לקוביות, פלפל אדום מתוק , כף כמון וחבילת כוסברה קצוצה.

מאדים כ3 דקות. מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות ( 800 גרם), כוס מים, שתי קופסאות רסק עגבניות*, כפית מלח ופלפל שחור. מבשלים כרבע שעה.

כשהקציצות מוכנות- מסדרים אותן יפה ברוטב , ונותנים להן להתבשל בו כ5 דקות.

מגישים לצד אורז לבן.

שיהיה בהצלחה ובתאבון


* אלטרנטיבה לקופסת העגבניות המרוסקות - שתי כוסות של רוטב עגבניות ביתי (הנה מתכון). אפשר להפחית קצת מרסק העגבניות (לפי הטעם - להתחיל מאחת ולטעום), ויש שמוסיפים חצי כפית סוכר לאיזון הטעם.




Photo: Polina Tankilevitch, Pexels

14 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

ממרח קשיו של ורד: משרים כוס קשיו כשמונה שעות - בקערה עם הרבה מים מסננים, ושמים במעבד מזון: - את הקשיו המושרה - מכסים עם מים לכדי כשליש - 3.5 כפות מיץ לימון - חצי כפית מלח - כשלושה רבעים כפית שמרי בירה