לביבות עדשים
עודכן: 4 ביוני 2022

לביבות עדשים כתומות של יוני
המתכון בהשראת לביבות עדשים מקראיות של המרכז להנהגת הבריאות
רכיבים
כוס עדשים כתומות שהושרו לכמה שעות (אפשר לילה שלם)
שני גזרים מגוררים
שני תפו"א מגוררים - אופציונלי
חצי כוס שיבולת שועל (קוואקר)
הכנה
שופכים את המים של העדשים ואז מעבירים את העדשים לבלנדר וטוחנים.
מגררים את הגזר. אם רוצים, מגררים גם תפוחי אדמה וסוחטים אותם קלות ביד.
מערבבים הכל יחד עם השיבולת שועל ומתבלים בקצת מלח.
שימו לב, העדשים יוצרות מעין ממרח שמחזיק את הרכיבים ואין צורך בביצה!
טיגון
מחממים שמן על מחבת כך שיכסה בשכבה דקה - לא צריך הרבה שמן, אנחנו לא מטביעים את הלביבות
בעזרת כף יוצרים לביבות גדולות ומטגנים על אש בינונית במשך 6-8 דקות על כל צד
אני אוהב לביבות גדולות ועבות - בלביבות דקות יש יחסית הרבה שמן. בגלל שהלביבות עבות אני מטגן על אש בינונית ולא גבוהה, כך שיתבשל גם מבפנים אבל לא יישרף מבחוץ
אפשר לראות במחבת את גודל הלביבות. באותה הזדמנות שטיגנתי לבבות עדשים לבן אחד, טיגנתי גם לביבות תפו"א רגילות לבת.

פוסטים אחרונים
הצג הכולממרח קשיו של ורד: משרים כוס קשיו כשמונה שעות - בקערה עם הרבה מים מסננים, ושמים במעבד מזון: - את הקשיו המושרה - מכסים עם מים לכדי כשליש -...
Comments